Na, mi készül?
Zserbó! Már rendelhettek karira, nemsokára fent lesznek a fotók és a lehetőségek.
Soha ne adjátok lejjebb a minőségi alapanyagoktól, ha süttök, főztök. Ne használjátok dió helyett lesemírommit!!! Vaj helyett lesemírommit!!! A tejszín helyett lesemírommit. Tudom, hogy a minőségi alapanyag drágább, de higgyétek el, a végeredmény összehasonlíthatatlanul más lesz.
Pár gondolat az alapanyagokon túl, amivel segíteni szeretnék, ha zserbót sütnétek:
Süssétek fordítva. Tehát amikor elkezditek, akkor a lemezen vagy tepsiben a legelső lap amit kinyújtotok, az legyen a teteje. Ha kihűlt, rakjatok egy lemezt rá, és fordítsátok át. Az első lapot amit kinyújtotok, legyen kicsit nagyobb, hogy azt a végén rá tudjátok hajtani a legfelsőre a széleinél, ahogy a fotón is látszik. Ha átforditjátok, az lesz az alja, és a szélét ugyis levágjátok szeletelésnél, tehát nem nagy baj, ha ilyenkor még nem olyan szép, viszont a teteje sokkal szebb lesz így, szebben tudjátok majd csokival bevonni.
Amikor a lekvár+dió kombóra rákerül egy újabb tésztaréteg, mindig kicsit menjetek át rajta sodróval, így szép egyenletes lesz.
Mindíg igyekezzetek szabályos téglalapra nyújtani a tésztát, ezt úgy tehetitek meg, hogy a sarkai felé is nyújtjátok.
Kizárólag teljesen kihűlt zserbóval dolgozzatok tovább. Legjobb, ha csak következő nap fordítjátok át és vonjátok be a tetejét CSOKIVAL!
Csoki: ebből is minőséget vegyetek. Ne vegyetek lesemírommit. Ha megolvasztottátok a CSOKIT, 10%-ig higítsátok minőségi olajjal, így majd könnyebben tudjátok szeletelni és nem fog törni a bevonat. Tehát ha mondjuk használtok 200 gr csokit, keverjetek bele 20 gr semleges ízű olajat. Mondjuk mandula,- vagy szőlőmag olajat.
Lekvár: nekem szerencsém van, én Rákóczi Mária -félét használok, de ha Nektek nincs ilyen RákócziMáriátok, és nem is főztetek sajátot sem nyàron, mint a kis hangyák, akkor is próbáljátok szerezni házit, megéri.
Ági napi híreit olvashattátok.