Körte és karamell

Vannak klasszikusok, melyekre gondolva az embernek összefut a nyál a szájában.
Imádjuk őket. Ilyenek pl a csoki az eperrel, a mangó a kókusszal, vagy a málna a bármivel...Viszont van valami, ami igaz -szerintem- klasszikus, de a hétköznapokban nem túl gyakran jut eszünkbe.
Na, Ő a körte és a finoman sós karamell párosa. Hihetetlen kontrasztos, édes és savanykás, sós és mégis édes, krémes és roppanós. Az ő házasságukból született ez a remek ízvilágú torta, fogadjátok szeretettel.
Ropogós körtét apró falatokra vágtam, majd egy gondolatnyi fahéjjal, citrom levével és héjával pár perc alatt kompótot főztem belőle, amit gyűrű formába töltöttem. Igyekeztem a körtefalatkákat olyan jó kis haraphatóra hagyni.
Egy különleges technikával karamell mousse-t készítettem, ennek a közepébe került a körtekompót-gyűrű. A gyűrű közepében ismét karamell kapott helyet, de nem ám a mousse, hanem egy igencsak lágy, már-már sűrűn folyó krém formájában. Mézes ropogóssal és frissen pirított granolával tettem igencsak különlegessé, és pihe-puha kakaós bécsi piskótaréteggel zártam.
Mától megtaláljátok a webshopban is és természetesen rendelhető.