Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Francia cukrászat-az én szememmel

 

A cukrászat jó dolog...sőt...nagyon jó dolog. Hiszen a desszerteket, tortákat a legtöbb ember kedveli. 

De a Francia Cukrászat -(igen, szándékosan nagybetűvel)- ....na, az valami egészen más... A Francia Cukrászat szenvedély, pihenés, szórakozás. A Francia Cukrászat játék, művészet, inspiráció... 

A Francia Cukrászat olyan, ami sosem hagyja nyugodni a cukrászt, aki elköveti. Olyan, ami folyamatos gondolkodásra késztet. Olyan, hogy egyszerűen nem tudsz nem gondolni rá. Nem tudsz nem gondolkodni róla.  Olyan, hogy meglátsz egy alapanyagot és elképzelsz azzal kapcsolatban egy ízvilágot, egy formát, egy hatást. Elkezdesz gondolkodni, mi lehetne az, amit hozzá raksz és harmóniában lesznek egymással.  Vagy meglátsz egy formát és hozzá gondolsz egy ízvilágot, egy színt, és már látod magad előtt a metszetét, melyben jól elkülöníthetőek a különböző rétegek, és  egymást kiegészítve adnak egy összhangot.  És már érzed a szádban a különböző textúrák és ízek találkozásának azt az észveszejtő hatását, ami semmihez sem hasonlítható. Elképzeled és érzed a különböző ízhatásokat. Érzed a savanykást, az édeset, a kesernyést, és tudod azt, hogy ezek az ízhatások kizárólag együtt teszik azzá a desszertedet, amilyennek szánod. 

Érzed, hogy mialatt fogyasztod, egyetlen íz vezet téged, de közben szégyenlősen megbúvik mellette egy kicsit más is, ami gyönyörű kiegészítője a vezető ízvilágnak, és csak azzal a plusz ízhatással lesz igazán azzá, amivé a cukrász szánja.  A málna a bazsalikommal...a mangó a gyömbérrel... Aki fogyasztja, nem tudhatja, mitől olyan, mint egy ízrobbanás...de neki nem is kell tudnia...csak érezni amikor elfogy, hogy kér még...és legközelebb is...és legközelebb is...

A Francia Cukrászat nem egyszerűen tészta és krém egymásra építve. A Francia Cukrászat az ízek és textúrák játéka, az agyad működésének mozgatója, a változás és változtatás kimeríthetetlen lehetőségének végtelen variációja. A Francia Cukrászat az, amivel fekszel és kelsz nap mint nap. Álmodban is krémet keversz, rétegeken gondolkodsz és ízélményeket fogalmazol meg magadnak, hogy azokat később átadhasd másoknak. 

A Francia Cukrászat a prémium minőségű alapanyagokról, a szenvedélyről és a luxusról szól. Készítőjének és fogyasztójának egyaránt. Hihetetlen egyszerű, hiszen a legalapvetőbb hozzávalókkal dolgozol: tejszín, tej, tojás, liszt, vaj, csokoládé, gyümölcs...sok-sok gyümölcs. Mégis rettentően bonyolult, ha a variációk lehetőségébe belegondolsz.

A francia cukrászatot csak az a cukrász érti, aki eggyé válik azzal, amit alkot. 

Akinek a műhely szentély, az alapanyag szerelem, a készítés folyamata alázat...Számomra ez a Francia Cukrászat.

 

„Sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van.” /Bob Dylan/

 

Szeretettel

Ági

 


 

Keresés